Tuotteet

P O H J A L A I S H A T U T

Valmistan miesten mustia leveälierisiä huopahattuja, joita voi käyttää ainakin Etelä-Pohjanmaan eli Härmän, Karstulan ja Kaustisen miehen kansallispukujen kanssa. Hatun materiaalina on hiushuopa, joka on korkealaatuinen kaninkarvasta valmistettu, hatuissa yleisesti käytetty huopalaatu. Hattua valmistetaan koosta 54,5 kokoon 61+. Valmiin hatun hinta on 130 €.

img_2242

K A N S A L L I S P U K U J E N  H U O P A H A T U T

Suomenkielisillä alueilla miesten kansallispukujen huopapäähineitä on kolmenlaisia: länsisuomalainen korkea silinteri, karjalainen leveälierinen huopalääppä ja hiukan kapealierisempi pajareskihattu. Hatuissa on käsinommeltu nahkainen vuorinauha sekä säädettävä puolivuori, jolla voi säätää hatun istuvuutta. Hatut on valmistettu luonnonmustasta hiushuovasta.

Silinterihattua voi käyttää ainakin Askolan, Etelä-Pohjanmaa eli Härmän, Kainuun, Kaustisen, Kuopion seudun, Nurmijärven ja Vihdin kansallispukujen kanssa. Silinterihatun hinta on n. 215 € (hinta saattaa hiukan vaihdella materiaalien hintojen muutosten mukaan.)

Karjalainen huopalääppä on hatuista näyttävin leveän lierinsä ja kuvun samettista reunanauhaa koristavien hopeasolkien ansiosta. Huopalääppää voi käyttää Kaukolan, Sortavalan ja Jääsken kansallispukujen kanssa. Huopalääpän hinta on n. 275 € (hinta saattaa hiukan vaihdella materiaalien hintojen muutosten mukaan.)

Kolmas hattumalli on sekin karjalainen, lääppää hiukan kapeampilierinen huopahattu. Samoin kuin huopalääpässä, on tässäkin hatussa reunanauhan koristeena hopeasolkia. Se sopii käytettäväksi Seiskarin, Lavansaaren ja Koiviston pukujen kanssa. Hatun hinta on n. 275 € (hinta saattaa hiukan vaihdella materiaalien hintojen muutosten mukaan.)

V I N T A G E – P Ä Ä H I N E E T

Korjaan ja muodistan hankkimiani naisten vintage-päähineitä. Hatut ovat myynnissä Etsy-kaupassani http://www.etsy.com/shop/hilkkamillinery.

Kaikki myynnissä olevat hatut on höyrytetty ja puhdistettu. Tarvittaessa vaihdan hattuihin ainakin vuorinauhan. Osa hatuista on uudelleen somistettu.

Hinnat vaihtelevat malleittain. Hatun vaativat korjaukset ja muutokset vaikuttavat luonnollisesti hintaan.